Bio och filmkväll.

(har sett en film som jag glömt vilken det var, samt Aladdin och Ringaren av Notre Dame igen. Om ni undrade alltså)

Igår var jag på bio med Linda. Vi såg på The Reader . Hade ingen aning om vad den handlade om, vilket var ganska spännande. Varje gång det hände något så satt jag med öppen mun, alldeles förstummad och såg förmodligen väldigt dum ut. Jag hade tänkt mig en vacker, ljus historia men fick istället en mörk, smutsfärgad skildring av sex, kärlek och nazityskland. En bra sådan, bör kanske tilläggas. Förresten, vem vill ha en hemlig kärleksaffär med mig?

Vi hyrde sedan film. Började med Changeling  som valdes tack vare Mr. Eastwood själv. Den var minst sagt upprörande och på det viset väldigt bra, då det uppenbarligen berörde mig något så fruktansvärt mycket. Vi satt där och skrek på poliserna och psykmänniskorna så fort de kom i bild. Det var en rätt bra film. Alltid lika hemskt när de dessutom är verklighetsbaserade.

The Duchess  stod näst på tur. Den tyckte jag om. Är ju också väldigt svag för filmer som utspelas på 1700 och 1800-tal. Det ser så fint ut med husen och kläderna och på något sätt handlar de nästan alltid om kärlek. Fast, vilak filmer gör inte det? Men den hade ungefär det man kan förvänta sig från en film som denna. Kiera Knightley levde nog på den tiden i sitt förra liv. Hon gör sig hemma där.

Äntligen fick jag också se Benjamin Buttons otroliga liv . Den var bra, absolut, men dock inte riktigt vad jag förväntat mig. Trodde att delen där han var gammal, alltså mer än halva, skulle vara när han var ung. Det hade jag tyckt bättre om. Jag satt ju och väntade på det så fruktansvärt länge! Men jo visst, det är en jättefin film, vackert innehåll för ögat, bra skådespelare och en riktigt intressant historia. Helt klart. Och Cate Blanchett är så vacker så att man vill skjuta sig själv.

Vi såg även Prinsen av Egypten  och Ett Småkryps Liv,  vilken den sistnämnda jag sett tre gånger sedan i lördags. Den är så fruktansvärt rolig.


http://g-ecx.images-amazon.com/images/G/01/dvd/genius/reader/Reader_1_L.jpghttp://blogs.manchestereveningnews.co.uk/film/changeling.jpg
http://images.allmoviephoto.com/2008_The_Duchess/2008_the_duchess_003.jpghttp://my247.com.au/247venue_images/-20081119-BenjaminButton.jpg

http://www.dan-dare.org/FreeFun/Images/CartoonsMoviesTV/BugsLifeWallpaper800.jpg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback