Bloggande är flugor.

Min blogg är tråkig. Jag ska ladda upp bilder på bilddagboken och facebook istället tror jag. Undrar om jag kan hålla mig till film och insiktsfulla tankar... Probably not. Jag är väl som de fem flugorna ovanför mitt huvud, som cirkulerar kring lampan i de oändligt varma dagarna. Ibland snuddar de varandra och banan bryts, men snart kommer de igen och så fortsätter det. Runt, runt, runt. Vågar inte bryta mönstret, de kämpade sig fram till lampan som de gjort till sitt revir. Att lämna det nu vore sådant slöseri av allt. Därför är de kvar. Därför cirkulerar vi i samma tråkiga banor.

Imorgon är dagen vi väntat på så länge.

Jag tog massa bilder när det var midsommar. Orkar inte lägga upp nu. Mest på mat anyway. Jag har packat massor. Ja är trött. Lyssnar på music. Spotify är fint. Bra pryl. Jag vill passa på att sova nu när jag är trött. Var rädd att jag inte skulle kunna somna. Blir så när jag ska göra något exciting. Som att åka iväg. Jag ska ju till exempel till Borlänge imorgon. Peace and Love, here I come. Jag är taggad faktiskt, men så jävla trött. Herrekokosnöt, jag ska upp halv nio mot ett äventyr utan dess like. Jag ska se Keane, Monebroter, Miss Li, Lykke Li, Laleh, Håkan, Winnerbäck, Maria Mena, Hoffmaestro & Chraa, Navid Modiri & Gudarna, Florence Valentin, Soundtrack of our lives, The Kooks. Säkert mer men ja. Det ska bli så jäkla kul. Sinnessjukt.

Kejsarn av Portugallien & Alexander den store.

Jag älskar att man i skolan får tillfälle att läsa böcker som man aldrig hade läst på egen vilja. Selma Lagerlöfs Kejsaren av Portugallien  är en sådan. Jag är glad över att ha läst den. Det var en helt ny sorts bok. Fin. Lite finurlig sådär. Lättläst 100 år gammalt innehåll. Nej men jag gillade den även om den var lite skum ibland.

För tre veckor sedan började jag för första gången läsa en bok som jag redan läst. Alexander den store: Ödets son . De är riktigt bra de böckerna. Måste ju få läsa de sista trettio sidorna i den tredje boken (därav omstarten). Men helt klart värt det. Gick ju relativt fort också. Tre veckor. Jag vet inte varför jag gillar dem. Känns som att jag gillar alla böcker utan tillkrånglat språk (Ondskan). Men ja, krigshistorier intresserar ju mig väldigt mycket. Fast jag gillar bara att läsa.

http://www.nok.se/nok8titleimages/168/369.jpghttp://bilder.panorstedt.se/bilder/Omslag/160/13012363_o_1.jpg

Under Toscanas Sol & Drakarnas Krig.

Jag har sett på film. Sommarlovsbio @ Hässelby lixx. HAHAHHAHA. Usch, nu är jag helt sprallig och allt men samtidigt så trött. Ja i alla fall, jag såg Jespéres och min film Under Toscanas Sol . Den är så fin. Man blir glad bara.

Eftersom att jag är färdigpackad såg jag även Drakarnas Rike  som jag köpte i höstas. Den var faktiskt bra. Tur att Bale och Butler var med, annars hade jag ju aldrig sett den. Hehehhheeheheheheh. Herrekokosnöt, jag kände verkligen inte igen Matthew McCougney som jag inte bryr mig om hur namnet stavas blöööööööööööööö. Han var ful som stryk i alla fall. Enkel film. Gillar drakgrejen här mer än i fucking lame-Eragon . Även om boken är bra. Ska beställa nästa be te dubbelve.

http://images.rottentomatoes.com/images/movie/gallery/1125789/photo_03_hires.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/c/c6/Reign_of_Fire_movie.jpg

http://thecia.com.au/reviews/u/images/under-the-tuscan-sun-5.jpg


http://www.cswap.com/2002/Reign_of_Fire/still/8.jpg

Specificering av "sommarlov".



Att ta sig tid att städa en garderob utan att hata sig själv och känna att man borde skriva ett skolarbete istället. Att bara umgås med en vän utan att känna att en dag till plugg spills ut i sanden. Ingen press, ingen stress. Det, det är sommarlov, det.

Film de senaste två månaderna.

De senaste typ.. två månaderna har jag sett på film. Jag har ju gjort så att jag efter varje gång lägger upp en bild och säger i alla fall "Hej, den här filmen såg jag och den var bra". Så det är inte mer än rätt att jag gör det med de 22 filmer jag sett nu också. Jag tror att jag vill och orkar det. Det känns bra. En bra känsla inombords helt enkelt.

Jag kan inte hjälpa att jag tycker att Charlie and the Chocolate Factory  är bra, förlåt Fridámo. Men den är rolig och jag vill bo där.

Törnrosa.  Hade inte sett den versionen alls, när jag var liten hade jag den på vhs från ett failföretag typ som gjorde om disney. Men Törnrosa , den var så fiiin. Jag älskar den. Duuuuuu och jaaaaaag vi träffades en gång i en dröööööööm. Övergången till sång är dock extremt ful.

Tittade på Million Dollar Baby  med far. Clintan ser död ut. Förlåt. Annars tycker jag om den jättemycket. Minns när jag såg den första gången, det var med Elin hemma hos mig. Men den är bra. BRA. Fin.

När jag såg 10 orsaker att hata dig  för miljonte gången så skrev jag till Fridámo att Heath också är en av de som jag måste gifta mig med. Sen blev jag ledsen. Men jag är ändå kär i honom. Och jag gillar den sortens high school romantiska draman. Man blir glad. (eller upprörd över att ens eget liv inte är så)

Hos Ida så skulle Annika se på Kung Fu Panda  IGEN. Jag hade i och för sig inte sett den, så mig gjorde det inget, men det lät så överdrivet. Kan tyvärr inte ge något rättvist utlåtande om filmen eftersom att jag såg en kvart av början, sov, vaknade och såg de sista 3 minuterna typ. Men jag vill i alla fall se hela! Den verkar toppen. Jack Black är toppen.

På valborg satt jag hemma hos Fridámo och kollade på Twilight . Det var spännande både innan och efter, för den är ju så omtalad. Man faktiskt, när jag såg trailern för första gången så hade jag aldrig hört talas om den och tyckte att den verkade bra. Tydligen var jag inte den enda som tyckte det och så blev det hysteri. Men okej, jag förstår varför alla är kära i Edward/Robert. Jag förstår. Och filmen var bra. Det fanns en liten skeptisk hörna i min syn medan jag såg den men det var just för att jag tänkt att den bara var överreklamerad och inte så bra. Men det var den. Nu vill jag se den igen och sedan se tvåan.

På morgonen såg vi Björnbröder , yes! Som jag väntat, sedan jag först hörde låten därifrån. (min ringsingnal när Fridámo ringer). Den är så bra. Den var inte superbra nej, men inte dålig alls. Medelmåttig. Men bra. Gaah, jag kan bara inte dissa disney.

Dreamgirls 
gick på tv, det var najs! Jag har velat se den ganska länge och jag gillar ju musikaler. Kul med en inte "riktig" musikal och dessutom kända skådispelare. (Beyoncé och Eddie Murphy bland annat). Den var bra. Lite cheesy, men hallå. Det är en hollywood-musikal typ.

Alltså, vad glad jag blir. Har aldrig fattat vem Will Ferrell är. Sedan kom det en film på fyran, såg i tidningen och tänkte "Aha, då kan jag ju se vem fan snubben är". Ja, då förstod jag för honom känner man ju igen. Stranger Than Fiction  hette den. Filmen började dock så intressant att jag liksom fastnade. The controlfreak och allt som han gjorde blev räknat med digitala siffror med en konstig kvinnoröst och sedan händer det saker i hans liv och man får följa berättaren och bla bla. Och så fortsatte jag att titta på den. Jag älskade den. Verkligen. Se den.

Herregud, när internet, tv och telefon dog tack vare far så skulle pappa underhålla sig med att se en expressenfilm i mitt rum. Michael Douglas i Den vilda jakten på stenen . HERREGUD. Sådan waist av mitt liv. Fjolliga människor, fjolligt filmat, fjolliga repliker. Fjolligt bara. Finns det någon som kan se det som en seriös film?

Jag fick Ice Age 2  i julklapp, WOOOH! Den var inte så dålig som någon sa. Okej, den var ju inte riktigt så bra som den första heller men ändå. Jag vill lätt se trean i sommar. Jag gillar den förresten typ bättre på svenska.

Såg en verklighetsbaserad film med Leo Dicaprio när han är typ 10. This Boy's Life . Lite kul att han ändå blir äldre i filmen lol. Ja men i alla fall, jag tyckte om den. Robert DeNiro spelade den elaka styvmamman typ. Misshandlar och så. Nej men jag tyckte att filmen var bra.

Hur fan ska jag kunna plugga när de i samma rum kollar på Ps I Love You?  Nej det är helt omöjligt. Amanda och jag såg den för typ ett år sedan på bio, (älska små salonger som på Saga. Amanda, minns du när jag rapade i ditt öra? Och när vi garvade åt hängslena? och när vi gråtandes gick därifrån och var mer kära i Butler än någonsin?) Ja men i alla fall så är det typ, åh. Jag älskar den. Den är så fin så att jag dör. Och Hilary Swank är så fin. Och så är till och med Javier Bardem med!!!!!!!!!!!!! WAAAAAH. Men okej, den är jävligt bra bortsett från skådisarna också. Jag önskar att jag hade läst boken innan jag såg filmen.

När jag fyllde år slaggade Busken kvar här. Vi kollade på Pocahontas ( på engelska så klart). Den är bra. Det är typ allt jag har att säga. Älskar den. Bra att Smith inte stannar kvar eller nåt sånt. Bra att Cocum (?) dör också. Det gör filmen lite extra bra, för det är inte så jävla.... disney. Jag vet inte om det är ett korrekt uttalalde men det ger jag fan i. Jag älskar Pocahontas.

Var sjuk och kollade på Skönheten och Odjuret . Jag sjöng låtarna, speciellt "Belle", några dagar i sträck. Men jag älskar den. Okej, jag skiter i att hon är ytlig nu. Den är bra och jag vill verkligen se vad som händer med dem två när han blivit människa. Helt underbar film.

Ja, när man är sjuk kollar man på film som bäst. Svanprinsessan  , oj vad glad jag är att den finns. Den är så bra. Jag är kär i Dereks röst. För längre än föraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaallid. Var det rätt nu, Fridámo?

Jag vet inte rikitigt, men Kejsarens Nya Stil  känns lite som en pik mot disney, med den arroganta huvudpersonen som berättare om sig själv. Ja, jag vet att det är meningen, men ja jag kan inte rå för att jag tycker att det känns så. Den är ganska rolig i alla fall. Fula gubbar, konstiga röster, mycket torra skämt. Det är så det ska vara.

Jag fullständigt älskar att jag har tv1000 kanalerna. Såg första timmen av Djävulen Bär Prada , sedan kom pappa och skulle kolla på fucking fotboll minsann. Men jag gillar såna filmer. Komedier kallas det visst. Och Anne Hathaway är söt.

Jag såg Bilar  på första gången sedan den kom ut på bio! Hihi, den är lite bra. Martin Stenmark, fnizz. Ok, nu blir det enformigt: Den är BRA! Men ja, älska "Life Is A Highway".

Oceans Eleven . Yes, fick äntligen se slutet. Somnade de sista fem, tio minuterna förut. Den är bra, jag gillar dem skarpt alltså. Eller ja, jag måste se Oceans Thirteen nu haha. Men på rikitgt, ja gillarom lixom ba.

Sagan om Ringen, konungens återkomst
  var den av alla filmer man kan se som serverades på morgonen efter Idas tillställning. Man gråter alltid och stör sig på att den är "slut" 5 gånger.




Festexempel.

Följande är en beskrivning av hur en fest kan  se ut. För någon random.

Man vandrar i regnet, upp för backar och allt shit med ett världssämst kantarellparaply men tänker glada tankar eftersom att det egentligen skulle varit dagen innan när man var för trött och hade ont i huvudet. Man kommer dit tidigt för att chilla och vänta på mer folk. Det tar sin tid och medan vill alla att man ska bli full. Frågan ifall de fick sin vilja igenom är obesvarad och kommer att så förbli. Det trillar in folk medan man lyssnar på till exempel Hoffmaestro and Chraa. Någon random kompis till Ida Estebans bror dumpar en hög med öl och alla blir fett glada. Toan i källaren blir stoppad med papper och man vill inte kissa där ifall alla tror att det var en själv. Hannes Sennah med vänner gör entre och är väldigt trevliga. Man pratar med en vilse Melica och skriker HEJ till en Aline. Kallar någon felaktigt för Shon. Man äter äpple och jordnötsgodisar med choklaaaad. Och morötter. Som man lägger i någons dricka, hahahaha. Man har trevligt hela kvällen och sitter delvis i en knarkkällare som liknas vid den i That 70's Show. Man sover lite på ett bord. Man kastar godis. Man argumenterar för att man inte är en Harry Potter-nörd, medan man har en orm runt halsen. Försöker få samma person att förstå att det inte finns blixt på ens mobil. Man argumenterar för att man inte bajsade på sig, även om man uttryckte sig så när en ballong small.  Man somnar i en källare med någon som heter likadant och vaknar argt efter 40 min när de tio som är kvar kommer ner efter att ha "röjt" igen. Man fortsätter att ha trevligt och skratta åt någon som ligger på golver och snarkar. Man skrattar resten av den vakna tiden, börjar dansa klockan halv sju på morgonen till "kung i baren" med Uggla. Sedan lyssnar man på någons samhällssyn och sover i fyra timmar.

Men så kanske det inte alls gick till hos Ida Esteban. Jag gillar ju seven up.



Bilder från Anna och Simons student

Yes, Anna tog studenten i tisdags och Simon i fredags. Så först bilder från St Eriks och mottagningen i Bromma och sedan Stockholms Praktiska och mottagning i Farsta. (Haha, jag och Emil satt inklämda på särsäten som satt snett bakom förar- och passagerarsätena, från bromma, till liljeholmen, till farsta. det var kul)






GRATTIS TILL STUDENTEN!!!!!!!! :D

Klassens dag, skolavslutning, sommarlov & räkbåt.

Ja, när jag har sommarlov är jag en fett busy person men den stressen är underbar, tillskillnad från skolstressen som jag trodde skulle ta livet av mig i slutet. Dagen innan skolavslutningen grät jag. KUL. MEN NU ÄR DET SLUT FÖR 80 DAGAR OKEJ. Ja, vi hade i alla fall klassens dag den nionde, med 1A. Sammanlagt kanske 20 pers lol. Ja, det blev fyrkamp i matsalen/stället vid skåpet som inte har något egentligt namn. Det var kul. Jag var bäst på att suga ärtor. SCORE.

Sedan skolavslutning den tionde. Tråkbajskorv. I alla fall, Bonden fick diplom för bästa naturvetare! :D Men. Hon får det i alla fall inte nästa år. Vi grät som två töntar, hon och jag. Hm. Ja i alla fall så åkte vi till BK!!!!!!!!!!!!! Plattan yessssssss. Träffade Josés madre hehe. Sedan åktes det till fräna Fruängen. Åkte hem. Åkte till Hannes Sennah med Melica utan smeknamn, med vilken jag shoppade loss på Ica nära med innan. Sedan satt vi i Sennahs hem och blev feta. Hoppade studsmatta och åt mer svullmat till frukost. Åt tacos och stekte i solen hos Idáblom Esteban med José och Bonden. Det är fint. Jag tycker om att vara med dem.

Sedan åkte jag även en så kallad räkbåt med släkt/familj. Man åker alltså en liten buffébåt till vaxholm och tillbaks till slussen. I genomsnitt blev det en skål med räkor var. På hemvägen fick man ost och kex. Det var mysigt. Jag har aldrig varit i skärgården förut.


Att äta äta äta.



Jag åt godis efter 6 veckor utan. Är ändå fett stolt över mig själv. Jag var hemma sjuk i fredags så jag tyckte synd om mig själv och åt det som jag fick i födelsedagspresent. Kinderägg, såndär flashig choklad och en polkagrisstång. Skyllde ju på den att jag fick så jävla ont, men kanske man får såna här smärtor av visdomständerna redan? Jag åt i alla fall den andra idag. Stången alltså. Utan att vrida och slita. Då gick det en kvart segare. 45 min lol.

Emma var här igår och besökte mig i mitt friska skede. Checkade läget sådär. Vi åt en ananas, en påse chips, choklad och drack läsk. Sedan blev det en snabbis till fräna Vällingby. Jag tycker om att umgås med Emma.

Klassåterträffen.

Äntligen kom den dagen som alla tjatat om sedan skolavslutning. Visst, den blev nog inte riktigt som man tänkt sig och det fattades några stycken. Men det var några glädjefyllda timmar. Sedan gick vi en gäng till Shell, precis som man ska. Hoppas att det blir en nästa år med. Att gå i en oplanerad flock dit och sedan vara fett busiga och gena över rondellen, det är väl något man viss uppleva igen? Ja för fan. Vad ledsen jag blev nu.


17-årsdagen.

En dag fyllde jag år. Jag var stressad, men det var fint. Överdrivet mycket folk. Mysigt. Mamma hade gjort mat. Barnen var galna. Kalle och Lisa var räddast för mina vänner. Emma klär av min present. Jag fick en larvig ballong. Fnizz.


Glädjen av att kunna gå i t-shirt.

Utanför skolan, i gamla stan, i en park vid Medis.


Amanicka på topp, piñata & kalas.



Det var två dagar ledigt. Kristihimmelfärd typ. Amanda och jag förenades i stan. Sedan sov hon hos mig i tunga hässelby. Mina fina skor, åh. Fin seriebilder på min vackra vän utanför kebabstället (jag är redan stammis). Och om ni någonsin undrat hur jag skulle se ut i lugg så har ni det där. FETT SCHNYGG.

Dagen efter hade Malin kalas. Vi fyllde hennes present i form av en piñata på tåget. Vi spettade huvudet på den för att få plats med dubbelt så mycket godis än vad den var gjord av. Vi döpte honom till Carlos, även att kallas Challe. Sedan blev han Headless Carlos, när Malin gick loss. Det var en fin kväll.



Sedan var det mer kalas. Jenny fyllde år och alla blev glada och feta.


Våld, IKEA och bajs.



Att städa den gamla lägenheten var bland det tråkigaste. Jag blev ändå bara fet på balkongen.


Idáblom Esteban har en aggressiv sida. Speciellt mot Jespére. Vi åkte osäker blåbuss från Fruängen till IKEA. Ful på bussen. Fattar inte varför jag gjorde det. Sedan köpte vi billiga dammsugare, chokladbollar, chips, läsk m.m. Sedan drack jag, Hannes och Frida te, åt kladdkaka och pratade om bajs.


När det är sommar vill man inte sitta i klassrum.



Ja, på studiepass kan man chilla galet på kajen. Och ha kul när man tar på varandra på skämt.

Blandat från maj.

Okej, en hög med random bilder. Jespéres arm som jag dekorerat. Smör på min macka. Suman är i klass med Solan, men blir i alla fall inte arg när man ber om lite smör på. Viktigt. Sista måltiden i Skokloster var frukost på en skärbräda. Viktigare. En bild på Emma Rönnens hem haha. Såg Annas slutproduktion. Muy, muy bien. Blodsbröder  gjorde de. Jag hittade min bingolotto-penna.


Do not fear!

Ankabil is here! Eller nåt.

Ni förstår, jag mår rätt så ganska pissdåligt nu och har gjort det sen förra onsdagen när jag hade världens sämsta morgon (varmt, svimmade, huvudvärk, allergi, förkylning, tandvärk av polkagrisstång/eventuell visdomstand, osv osv). Nej, jag skyller ju verkligen inte på min illness till att vara anledning till min kassa uppdatering i min otroligt meningsfulla blogg. Tvärtom! Jag ser det som ett tillfälle nu att ta igen missade stunder, har nämligen en hel förbannade mapp med bilder som jag inte kommer att få många andra tillfällen att lägga upp. (jag tänker inte läsa det jag skrev igen, känner på mig att det blev konstigt).

Tja, de senaste dagarna har kretsat kring bilder i alla dess former. Återträff med klassen från 6-9. Uppdaterat facebookalbum med fågelskådningsbilder från sexan. Bilder på halva 1B har ett eget svartvitt album. Jag blev taggad på bild med pappa hahahah. Emma och jag kollade på gammalt skit.

Ja.



April 06 / Juni 09

Det är ju kul att man ändras litegrann på 3 år i alla fall.

Nåja. Nu förbereder jag mig inför onödigt långa, bildfulla, filmproppade inlägg som jag borde ha gjort redan i april. Trevlig läsning! Hej då till alla 99,9% av er som slutar läsa exakt nu.