Födelsedagar hit och dit.

EMMA FYLLDE ÅR IGÅR ! :D GRATTIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! höhö (ja, jag älskar typ den här bilden)




Och imorgon fyller pappa. På måndag fyller också Robert ^^ 

- Grattis på en jävla massa människor egentligen!


Vad jag hoppas att han blir glad. Ok, mobba inte ^^

Fantastic Four & X-men.

Ok, för några dagar sedan gick Fantastic Four. Oj, så besviken jag blev då! Trodde att den skulle vara skitbra typ, men vad fan. Verkligen inte. Jag tyckte att den var töntig. Där har vi det. Finns herregud inget mer att säga. Jag undrar om tvåan är lika lame.



Här har vi andra bullar (det uttrycket fick mig att köpa 3 wienerbröd för 15 spänn med Lahiza igår, hahahah) : X-men  går på tv6 ikväll! NU snackar vi riktig bra superkrafter-blablabla-film! Denna är fett cool, haha. Men typ. Har sett den några gånger. Hur bra som helst tycker jag. *älska Hugh Jackman* Men faktiskt, en av de bästa filmerna of it's kind? Alltså, när det handlar om onaturliga krafter osv. Jag älskar skiten i alla fall.

 

10 orsaker att hata dig, The Dark Knight & Beyond Borders.

Hej hå, hej hå. Eh.

I fredags morse ringde Emma två timmar innan jag skulle upp och frågade vilken buss jag skulle med, haha. Kunde självklart inte somna om så jag hämtade lite frukost och kollade på 10 orsaker att hata dig  som jag hade spelat in från dagen innan. Hade ju sett den för ett x antal år sedan, så det var lite roligt. Vad jag skrattade. Jag kan inte hjälpa det, men jag tycker att det är väldigt underhållande med såna här bedrövligt förutsägbara kärleksfilmer. Och vad jag tyckte om Heath Ledgers hår! Han har haft huir många frisyrer som helst egentiligen, och han passar i mycket, då även denna. Btw, jag skulle vilja se den orginala versionen av denna ursprungliga Shakespear-pjäs. :O



Oj, oj, oj oj! Amanda och jag gled ju stan i fredags (bwahahahah, vad fult) och såg då äntligen The Dark Knight.  Oj. Den var bra. Och Amanda fick ju i alla fall dregla över sin Christian Bale på lagom stor filmduk sådär ^^ Fett coola filmer egentligen. Och Heath hade ju en lite lagom underlig roll där, som han passade bra för. Men ja. Vad ska jag säga? Jag gillar såna här slags filmer så. Mycket spännande var den. Hände saker hela jävla tiden. Sket på mig ibland, kände för att gråta ibland, skrattade ibland. En bra film. Den var cool. Jokern var så där lagom creepy, onödigt clever osv. Hela filmens uppbyggnad och historia var fett coolt typ. Men ja. Innan har jag ju bara sett lite grann av den tecknade Batman ^^

Kommer det en fortsättning? :o *googlar* Ja det finns i alla fall hopp för det!



Och igår fastnade jag på tv4. Jag som är så intresserad av det här med bistånd, hjälp till fattiga och så vidare blir ju lätt betagen av filmer som Beyond Borders.  Kanske inte en jättespeciell film på sättet jag tänker i andra filmer, jag fokuserade liksom mest på filmen som en berättelse och ett exempel på hur det kan vara. Det funkade. Den var inte dålig, men kanske inte så där übergreat heller. Höhöhöhö.

 

Amanicka reunion, dread och krull & donken ftw.

Ops.

I fredags började jag halv ett och slutade halv två, hihi. Innan var vi och kollade på en lägenhet (som vi idag fick reda på att det inte kommer bli av). After I went to big city life (?!). Gled runt i affärer i typ 2 timmar medan jag väntade på Amandas arrival. En stund innan hon skulle komma så tänka jag sätta mig på donken och vänta, där jag med glädje mötte en Johan med dreads och en Kim med krull. Det var skoj. Efter att Amanda kom så satt vi där i typ 1 timme, innan vi gick och shoppade biobiljetter.

Annars vart det mycket springande. Från hemköp till bion, till toan och tillbaks, till tåget hem. Ojoj, Amanda was not happy about that ^^

Men men, jag hade det i alla fall mycket trevligt! Ops, I owe her 171 spänn! Köpte t ex Robin Hoods äventyr  (?) med Errol Flynn, med bonus grej och crap för en orimlig summa till min faders födelsedag. Från 1938? Crap, man!

   

- Och så var Viktor här igår, trevligt trevligt ^^


Haha. Fotograf: Kim med krull. (I like saying that!)


En serie av bekanta ansikten.

Kort dag idag. 9,30 till 11,30. Mestadels så befann jag mig i stan med två från klassen och 5 tvåor. Det var någon slags tävling där vi skulle leta svaren. Mja... Tog mig sedan till kommunhuset i Bålsta och fick mitt efterlängtade sl-kort med Bålstatillägg! Innan gick jag till BCJF och väntade en kvart på Amanda och Viktor. Det var mycket trevligt. Jag blev lite speedad kände jag. Men vad jobbigt det blev när jag sedan insåg att det kommer vara såhär i tre år. De och massor av andra kommer gå i samma skola, medan jag flyr fältet till Nacka. Det sved typ i hjärtat.. *emotional, yes* Men allvarligt. Sedan så såg jag Björn och Hoving på bussen hem. Och Matte gick på! Sahlberg hejade. Tänk vad folk jag kunde ha träffat oftare. Och Elin gick rakt förbi mig på bussen imorse. Hon såg mig inte och jag tänkte att jag skulle heja på henne sen när vi gick av, men istället gick hon av tidigare.

Anyways, jag får väl helt enkelt överleva. Tur att jag slutar rätt tidigt ibland, då får jag göra såna här heartbreaking visiter, mohahaha.


Ge mig hår och lyckliga tider igen?! Fotograf: Frida W

Ciderhusreglerna.

Fiiiiiiiiiinally! På tåget hem idag läste jag ut den förbannade slöläsda nära på 600 sidor långa engelska pocket-upplagan av John Irvings Ciderhusreglerna (eller The Cider House Rules  för att vara petig). Vad ledsen jag blev då, haha. Först när jag såg att det var slut på ett kapitel, men märkte att det var fullt med text på baksidan, så tänkte jag "vilket bra slut det här skulle vara". Byter sida. CRAP, den var slut! Jag hann ju inte förbereda mig mentalt på att den tog slut. Usch usch. Då ville jag för en gångs skull att den skulle vara längre ><'´

Men ja, den var bra. Jag tycker om filmen, men det blir så annorlunda att läsa boken. Det är så mycket mer sammanhållande och saker som tagits upp tidigt i boken kommer fram igen mycket senare. Och snacka om skillnad, mycket saker som är omgjorda i filmen. Men som sagt, båda är bra.

När jag började läsa den visste jag inte alls att den handlade så mycket om abort-grejen. Det är faktiskt väldigt mycket medicinska saker med. Ja, jag visste att det var en och två doktorer, eller läkare wtf, men ändå. Fast inte mig emot. Det blev bara så att orden på engelska var sådana jag aldrig hört och förmodligen inte skulle förstå på svenska heller, haha. Tur att det inte påverkade historien i alla fall.

Men det är verkligen en fin bok. Sorglig och hemsk också men intressant. Det händer mycket, även om det inte är i actionspänningsnivå (?!). Och jag tycker det är bra att man får läsa mycket om barnhemmet och Melonys tripp, även om Homer försvann till äppelfarmen (?) Instämmer om att John Irving skriver bra, åtminstone i denna och jag kan tänka mig att läsa fler!

Jag ger boken FEM ÄPPLEN! :D


Skolstart.

Jaha ja, då var denna dag avklarad. Känns väldigt skönt att det är över ><' Emma och jag tog då sällskap på bussen till Karlberg, så det fanns gott om tid att hinna dö av nervositet. Lundemo pendlade också. Men ja. Jag vet inte vad jag ska säga riktigt. Det var väl bra antar jag. Hua. Känner att jag vill att början ska ta slut. Längtar efter vanliga skoldagar, bara för att det är skumt nu i början, haha.

Well well, waiting and seeing. That's all there is. (SNART klar med Ciderhusreglerna!)


Jag saknar henne och alla andra idioter. Önska henne lycka till!

Sista dagen av detta sommarlov.

"Jo, det var så sant!" Ja, Anna och jag har sjungit massor med Mamma Mia-sånger. Trevlans.

Imorgon börjar jag då skolan. Klockan nio. Det vill jag egentligen inte. Jag har haft för lite roligt. Vill inte börja nu. Det som är lite skoj kanske är att det blir nytt på alla möjliga sätt då, men när man kommit in i skiten eller i alla fall förstått hur det kommer att bli de närmasta 3 åren så kommer det nog inte bli så skoj.

Det var den allra sista dagen idag. Jag träffade självklart Viktor ^^ Och nu? Jo nu jävlar ska jag lägga mig och läsa tills jag svimmar. Eller tills de sista 64 sidorna är slut. Men jag hoppas på att jag svimmar på sista sidan. Jag tror nämligen att jag kommer ha ganska svåra sömnproblem inatt. Helvete.

Jaja, ses och hörs. Eller inte? Kommer inte att träffa en bekant kotte från mitt bakomflutna (Pumbaa) särskilt ofta tror jag. Helvete. Jo, Emma! See ya on le bus toworrow! (Hur säger man imorgon på franska? Är demain det? eller var det igår? Hm... Jävla tur att jag ska läsa nybörjarspanska istället då)

- Vinkar och ler med en frånvarande blick.


Såhär roligt vill jag ha resten av livet typ.

Hemma från fjällen.

Ja, igår kväll kom jag hem från Ljungdalen. Innan var vi hos Annas bror i två nätter. Spelade GH3 typ sådär 8 timmar och träffade Annas vän osv. Väl framme i Ljungdalen så har det vandrats några mil sådär. Jobbigt, men fortfarande lite mysigt med utsikterna och allt. På kvällarna la vi typ 10000000 patienser osv. Vi gick till pingisrummet några gånger också. Annars har det svullats i orimliga mängder. Jag har skrattat en hel del också. Det roligaste barnprogrammet jag sett i hela mitt liv är "Bosse Båtbogserare". Jesus (mitt nya uttryck) vad roligt. Kabelbåtar handlar det om. Halva programmets ord var KABEL! Så sjukt roligt egentligen. Men ja. Sockerkick 24/7. Men jag fick nog i slutet kan man säga. Det var jag nog inte ensam om!

                                                        

Mja. Mycket roligheter känner jag. Jag började gråta av skratt nu när jag laddade upp bilden på Anna med en liten pannkaksbit i käften. Åh så roligt. Synd också att man inte kan ladda upp mobilfilmer här. Den när vi vadar i SVINKALLT vatten är rolig.

- If I were a tree growing tall and green all I I'd want is you to shave me and be my leaves. (Jag har fått soundtracket till Juno  och P.S. I Love you  nu!)

    

Sommarlovets sista andetag.

Oj, så poetiskt. Hur som haver så åker jag inte iväg förrän sextiden ikväll. Fan, var denna vandringsgrej tvungen att ske så att när jag kommer hem, så är det en enda dag av lovet kvar? Det känns jättebajsigt. Jag vill ha mera lov. Fan, det känns som att lovet började i mitten på juli eller så. När vi badade. Och sedan på Gotland blev det ju otroligt somrigt (eller nått). Och så kommer jag hem till jordens höstväder och inser att det är över. Min sommar som just hade börjat är så gott som slut. Hur sorgligt är inte det? Vad fan gjorde jag av tiden? I början låg jag typ hemma och degade framför tvn och kollade på inspelade filmer. Läste lite i den sega boken osv. Jo, jag träffade folk men fortfarande. Lovet hade inte börjat. Samtidigt som jag känner att det har gått jättefort så käänner jag också att det gått sakta. Den känns som att det var hundra år sedan jag och Amanda var i stan andra veckan eller vad det nu var. Och hur länge sedan var det inte som Malin och jag träffades? Och balen, det var ju typ några århundraden sedan. Fan, det bara snurrar i skallen på mig.

Från mentorsträff till fjällvandring.

Nu är det så här att jag inte ens hunnit vara hemma i 72 timmar innan jag burnar iväg igen. Igår kom Viktor hit, och jag var där idag. Dock gick jag då upp vid åtta imorse för att åka ut till Nacka och träffa min blivande mentor. Det kändes faktiskt mycket bra. Nu blir det inte lika jobbigt att börja där, tror jag.

Anyways så ska jag väl försöka packa lite mer nu. Imorgon far jag till Bromma, därefter Munkfors, därefter Ljungdalen där den sista veckan av mitt förbannade sommarlov kommer att spenderas. Storvandraren, det är jag det.

- Adiós! (eller nått...)


Eragon & Kingdom of Heaven.

Nu är det så här att Emma och jag såg på film innan vi for till Gotland. Eragon  gick på tv då, dock missade vi en del i början eftersom att det fanns en sjuhelvetes massa kanaler att bläddra bland, haha. Emma hade sett den så hon visste ju i alla fall... och jag tror tamejfan att jag började läsa den boken i femman. Gav upp väldigt snabbt då alla fantasybilder snurrade i skallen på mig. Anyways så var den väl.. sådär? Ok liksom. Jag tror att jag hakade upp mig väldigt på detta rykte jag hört om att den ska vara för "Sagan om Ringen". Men seriously. Ja, det satt liksom en sån radar i ögonen på mig. Men jag tycker att den skulle kunna vara mycket bättre. Jag undrar om dialogerna i boken var lika överdrivna, töntiga och värda att säga LoL åt som dem i filmen. Inte najs. Men jag vet inte när det slog om i huvudet på mig faktiskt, jag tycker om fantasy nu och det är en rätt häftig historia med drakflygargrejen. Minns att förut förstod jag inte tjusningen med fantasy, om man säger så. Tror ändå att denna gör sig bättre på bok. Not very fond of filmatiseringen. Vänta, var det denna bok som skrevs av en 15 åring?! Ja det var det fan. Eller, han började då. Ok, gissa vem som har lust att ge boken en andra chans..!

 

Sedan gick ju Kingdom of Heaven  på trean. Den tycker jag om. Jag är ju trots allt ett stort fan av krigsfilmer överhuvudtaget. Jag såg den förra sommaren med grannen, så det gjorde inte så förbannade mycket att jag kände mig fett lost under filmen denna gång. Men bra är den, tycker jag! Vi borde fått läsa mer om korstågen och sånadär coola saker på historian typ. Det är ju det som är fett awesome, DUDE! *älska Orlando Bloooooooooom*

 


Jag har varit på Fårö.

Såhär ligger det till va. I söndags, förra veckan så for jag ju hem till Emma. Dagen efter åkte vi till Gotland. Hur najs var inte det? Vi hade ett par timmar i Visby innan vi fick lov att ta bussen till Fårö. Sedan har väl dagarna i stort sätt varit likadana. Ok, kanske inte. Men i alla fall. Vi har solat, badat (jag var fetaste badkrukan, yao), skrattat, läst, svullat, promenerat, skämt ut oss, cyklat och spelat minigolf (6 gånger va?). Hur roligt som helst egentligen.



- I had a damn good week!

*edit*

Habel fyller år, grattis! ><'