Distraktioner.

Det känns synd att det inte finns något att skriva om.

Correction:

Inte som ni kan få ta del av.

Curse of the Black Pearl, Dead Man's Chest & At World's End.



Alla borde ha filmkväll med dessa filmer och äta pizza ett på natten och ett på morgonen. De är galet bra, faktiskt.

Walk the Line, Om ödet får bestämma, Ciderhusreglerna & Törnrosa.

Jag kom på filmen jag glömt. Walk the Line  som är fruktansvärt bra, det tycker jag verkligen. Joaqin !"#¤%&/()=? Phoenix är grym och tillsammans med henne, Reese Witherspoon blir det verkligen inte sämre. Jag älskar sången. Jag älskar Cash. Filmen är muy fucking bien. Och Tyler Hilton som Elvis, hahaha.

Efter filmdag/kväll med Linda, där det kändes uppgivet på kärleksfronten i typ alla vi såg, slog jag på filmen som hon lånade mig. Om ödet får bestämma och det var tack vare framsidan som tydligt avslöjade det typiska som fick mig att se den. Jag behövde ett lyckligt slut. Tack. Men jag gillar tydligen John Cusack. Kate Beckinsale är ju inte så illa heller minsann.

Efter ett tags tvekande kollade jag också på Ciderhusreglerna  igen. Jag tyckte ju att den var så bra första gången att jag läste hela boken, på engelska (lite svårt, tog hela förra sommarn). Men nu kände jag att jag kanske skulle förstöra boken som jag kämpat med om jag såg filmen. Den var ju så helt egen från filmen. Knappt samma historia. Men, jag såg den och insåg att jag inte alls mindes filmen särskilt väl, men att många av dialogerna i princip hade boken som manus. Inte så negativt, men det är hemskt att se en sex- kanske sjuhundra sidor lång bok klämmas ner på två timmars film. Nu förstår jag hur alla Sagan om Ringen- och Harry Potter-läsare känner. Men bortsett från det, Herrarna Hallström, McGuire och Caine så är det fortfarande en väldigt bra film. Musiken är freakin' splendid.

Efter att suttit och sjungit "duuuuu ååååå jaaaaag vi träffades iiiiii eeeeen dröööööm" halva kvällen igår så tittade jag på Törnrosa  idag. VET NI HUR FRUKTANSVÄRT GAMMAL DEN ÄR? Taha. Den är bra. Lite error här och var, men hallå. 1959. Man har ju överseende.

http://thecia.com.au/reviews/w/images/walk-the-line-4.jpghttp://4.bp.blogspot.com/_ksnyusILTeE/SQ2HPfunCCI/AAAAAAAACkE/pqbIuvIEI2U/s400/john_cusack_kate_beckinsale_serendipity_001.jpghttp://1.bp.blogspot.com/_xpYxCnaawEk/SJ094-G2TbI/AAAAAAAADkE/WrJYTmdvgu4/s400/Cider+House+Rules+1999.jpghttp://www.marieclaire.com/cm/marieclaire/images/SleepingBeauty-Photo1sb_c_259.jpg

Alexander den store: Ammons spådom & Doktor Glas.

Ja, att få läsa böcker är en av de sakerna som sommaren ger tillfälle för. Har nu läst den andra boken i Alexander-trilogin, Ammons Spådom  och det är väldigt bra den med, precis som jag minns. Spännande med hans grekiske legosoldat till motståndare, så att det inte bara är storkonungen av Persien. Ja. Har just lagt fram den tredje och sista boken på nattduksbordet. Förresten kom jag på en negativ sak med böckerna nu: Översättarna elle författaren själv har svårigheter med att stava namnen på personer och ställen lika varje gång. Ibland hoppar det mellan två olika, ibland är det bara en gång. Men jag stör mig lite på det.

Tio minuter efter att ha läst ut boken ovan så öppnade jag Doktor Glas . Har länge längtat efter att få läsa om detta dystra triangeldrama som det framstod att vara. Inte riktigt som jag förväntat mig. Jag tänkte mig intriger och blodspillan i kärlekens namn. På ett sätt var det ju det. Men verkligen inte på det klassiska viset, nej. Blev ändå väldigt fängslad av boken. Den är skriven i dagboksform av doktorn. Hans tankar är lite skrämmande (vet ej om det är för att de ibland stämmer, eller för att de bara är creepy) men ack så fascinerande. Många gånger är de så avsides själva huvudstoryn, men lika intressanta och viktiga att jag önskar att det fanns en hel drös med böcker om Tyko Gabriel Glas. Den är också så kort. 200 sidor, med relativt stor och gles text. Tyvärr gör det gamla språket (1905) att jag tappar bort mig i vissa diskussioner och tankar och förstår inte riktigt. Tur att jag äger den. En dag är jag kanske mer i stånd till att förstå.


http://bilder.panorstedt.se/bilder/Omslag/160/13012614_O_2.jpghttp://www.nok.se/nok8titleimages/168/401.jpg

Bio och filmkväll.

(har sett en film som jag glömt vilken det var, samt Aladdin och Ringaren av Notre Dame igen. Om ni undrade alltså)

Igår var jag på bio med Linda. Vi såg på The Reader . Hade ingen aning om vad den handlade om, vilket var ganska spännande. Varje gång det hände något så satt jag med öppen mun, alldeles förstummad och såg förmodligen väldigt dum ut. Jag hade tänkt mig en vacker, ljus historia men fick istället en mörk, smutsfärgad skildring av sex, kärlek och nazityskland. En bra sådan, bör kanske tilläggas. Förresten, vem vill ha en hemlig kärleksaffär med mig?

Vi hyrde sedan film. Började med Changeling  som valdes tack vare Mr. Eastwood själv. Den var minst sagt upprörande och på det viset väldigt bra, då det uppenbarligen berörde mig något så fruktansvärt mycket. Vi satt där och skrek på poliserna och psykmänniskorna så fort de kom i bild. Det var en rätt bra film. Alltid lika hemskt när de dessutom är verklighetsbaserade.

The Duchess  stod näst på tur. Den tyckte jag om. Är ju också väldigt svag för filmer som utspelas på 1700 och 1800-tal. Det ser så fint ut med husen och kläderna och på något sätt handlar de nästan alltid om kärlek. Fast, vilak filmer gör inte det? Men den hade ungefär det man kan förvänta sig från en film som denna. Kiera Knightley levde nog på den tiden i sitt förra liv. Hon gör sig hemma där.

Äntligen fick jag också se Benjamin Buttons otroliga liv . Den var bra, absolut, men dock inte riktigt vad jag förväntat mig. Trodde att delen där han var gammal, alltså mer än halva, skulle vara när han var ung. Det hade jag tyckt bättre om. Jag satt ju och väntade på det så fruktansvärt länge! Men jo visst, det är en jättefin film, vackert innehåll för ögat, bra skådespelare och en riktigt intressant historia. Helt klart. Och Cate Blanchett är så vacker så att man vill skjuta sig själv.

Vi såg även Prinsen av Egypten  och Ett Småkryps Liv,  vilken den sistnämnda jag sett tre gånger sedan i lördags. Den är så fruktansvärt rolig.


http://g-ecx.images-amazon.com/images/G/01/dvd/genius/reader/Reader_1_L.jpghttp://blogs.manchestereveningnews.co.uk/film/changeling.jpg
http://images.allmoviephoto.com/2008_The_Duchess/2008_the_duchess_003.jpghttp://my247.com.au/247venue_images/-20081119-BenjaminButton.jpg

http://www.dan-dare.org/FreeFun/Images/CartoonsMoviesTV/BugsLifeWallpaper800.jpg


Jag är en synonym.

Tänk efter nu. Har du ett uttryck som verkligen är du, som kännetecknar dig och det som du står för? Inte bara ett ord eller en fras som du använder kontinuerligt, utan något som du mellan dig och själva utrycket kan sätta ett likamed-tecken. Jag har ett. Tänk efter nu.

Mitt är enkelt.

Jag vet inte.

Sjätte sinnet är förmågan att låta bli.

Man bör inte använda sina sinnen till något som inte bär ens eget namn.

Impuls impuls impuls impuls impuls impuls impuls impuls impuls impuls

Haver ni lust, så sätt er in i följande tankar som ska förklara en känsla som kallas glädje:

Okej. Du vaknar efter att ha drömt att du var på en tunnelbanestation, varifrån du senare irrar från vidare i frustration. Men på stationen så är du inne i en kiosk som du verkar återbesöka. Från sitt jobb på pressbyrån på andra sidan så kommer din long lost bror inspringande (long lost = sågs för två månader, innan det fem år sedan). Det blir konstig stämning, eftersom att du både i drömmen och på riktigt tror att ni har förlorat kontakten igen, och känner dig lite upprörd. Du lyckas ta dig därifrån utan att göra någon skada, men funderar på hur du ska kunna undvika honom varje gång du kommer till stationen. Samtidigt vet du att innerst inne att du skulle vilja gå in på den där jävla pressbyrån varje gång du fick chansen, för att du saknar din bror.

När du vaknar upp från drömmen tänker du inte mer på det. Undermeningen är ganska vanlig i ditt huvud. Tankarna är tänkte redan sen ni senast sågs. Så går du hemma hela dagen och behöver inte ens försöka att fördriva tiden då timmarna flyger lite för fort förbi där du trallar runt i samma t-shirt som du sovit i den senaste veckan. Dörrklockan ekar alldeles för högt. Frågande tittar du upp och öppnar sedan dörren, där en man halvt utklädd i mc-mundering ser på dig och ler.

Lista ut resten själva. Ironiskt nog skedde detta inte ens en och en halv timme efter att jag deltagit i en diskussion om att vara impulsiv.

Prinsen av Egypten, Patrioten & Batman Begins

Hde först ingen lust att se Prinsen av Egypten  med jag gjorde det i alla fall. Dirkekt efter ville jag se den igen och har haft låtarna i huvudet i två dagar. Det är fruktansvärt vacker musik i sådana filmer. Och jag älskar filmen. Superb, så att säga. Älskar Moses. Anders Ekborg, om inte mitt närminne är extremt slött. Och den lilla rollen som Tommy Nilsson gör rösten till gillar jag av någon anledning. Stör mig dock på att jag inte fattade för länge sedan att det är Carola som gör rösten till Miriam. Folk brukar också bajsa på mig när jag säger att jag har läst 50 sidor ur Bibeln, men nu vill jag läsa andra Moseboken (tror att det är därifrån just denna historia är hämtad), det är nämligen fruktansvärt intressant. Vill också se uppföljaren, Josef, drömmarnas konung.

Igår såg jag på Patrioten  och efter cirka två minuter konstaterade han att han sett denna förut. Hakan i golvet, han mindes hela filmen igenom (extremt ovanligt). Hur som haver så är den väldigt värd att se igen. Uppskattar verkligen filmer som utspelas på den tiden, 1700-talet, med de pampiga kläderna och finhetskänslan. Att många delar av filmen, vyerna osv, ser mer ut som målningar än verklighet gör verkligen ingenting. Det är dock ingen fullständig krigsfilm, något annat som jag uppskattar, men visst det funkar relativt bra. Åtminstone ända tills de springer till fanfarer i de storslagna krigsscenerna. Det är kanske lite väl patriotiskt, även om regissören är tysk.

Började igår att se på Batman Begins  och fortsatte imorse. Den är faktiskt fruktansvärt bra. Fantastiska skådespelare, men hela filmen är häftig. Staden är läskig, Bale är grym och alla hans batmanprylar tittar jag innerligt på. Nörd. Tack och lov för att det fanns en extra cd. Satt i 45 minuter (jäkla grej de hittat på nä man ska klicka sig fram i menyn, rena mysteriet) och såg på extramatrial. Muy bien. Någon som har The Dark Knight?


http://www.awn.com/mag/issue3.10/3.10images/bluthprincelong.jpg



http://www.culturevulture.net/Movies/images/patriot-3038.jpg




http://ffmedia.ign.com/filmforce/image/article/619/619243/batman-begins-20050526092925577-000.jpghttp://www.webwombat.com.au/entertainment/movies/images/batman-begins-2.JPG

National Treasure & Anastasia.

Lite tveksamt inställd såg jag National Treasure.  Inte alls så illa som jag trodde. Vet faktiskt heller inte varför jag tänkte så innan heller. I vilket fall som helst så var den bra, tyckte att den var spännande, även om det var ett lite väl stort inslag av komik. En blandning av Indiana Jones och Da Vincikoden. Ingen förlust att se den! Förresten, är det bara jag som kan tänka mig att Nicolas Cage är släkt med Clive Owen? Säkert, ingen brukar tycka som mig.

I min trötthet efter kvällen hos Emma (och promenad, spurt och cyklande) så la jag mig och kollade på min nyinhandlade Anastasia  är jag kommit hem. Åh, den var lika bra som jag mindes den. Och mindes den, det gjorde jag faktiskt väl. Bra tecknad film, fin musik. Tycker om hela filmens uttryck. Intressant historia. Tycker att det är häftigt att man kan göra om en tragisk historia om en rysk tsarfamilj på det sättet. Ingen vill höra mig berätta det, så se filmen och googla sedan. DO IT!


http://www.wildbluffmedia.com/wp-content/uploads/2007/08/national_treasure_header_01.jpg

http://www.elisejorgensen.dk/elisejorgensen/graphics/mystuff/fulls/Anastasia_-_Resized.jpg

http://splicedwire.com/97reviews/anastasia_.jpghttp://www.curiouschapbooks.com/Catalog_of_Curious_Chapbooks/Victoria_s_Dark_Secrets/VDS-6/anastasia_tint.jpg

Supersugen & Gilbert Grape.

På Frida 18-årsdag så sov jag hos Esteban de la Sexface (aka Ida). Vi äventyrade oss hem till Aline i Solna där vi såg på Supersugen  som var muy rolig. Faktiskt. Jag brukar inte välja att se amerikanska komedier sådär, men jag ville se Michael Cera när vi ändå pratat om honom så mycket, och det var ett bra val. McLovin. Hahahaha. Rolig film.

Idag tog jag kommandot över boxen och tittade på Gilbert Grape, en fantastiskt vacker film. Den är så lugn, grå och jag vet inte. Jag brukar tycka att det är lite jobbigt med denna slags gamla stil på film, men inte nu. Denna är så galet bra. Johnny Depp är h           o         t. Leonardo DiCaprio är helt galet bra som utvecklingsstörd. Jag har sett alldeles för lite av Lasse Hallström tror jag.

http://bewildd.files.wordpress.com/2009/04/superbad.jpg



http://img5.allocine.fr/acmedia/medias/nmedia/18/66/26/63/18923132.jpg'



http://images1.fanpop.com/images/image_uploads/Arnie-and-His-Bug-whats-eating-gilbert-grape-925579_359_296.jpg
Fruktansvärt makaber scen. Fruktansvärt rolig scen.

Aladdin, Ringaren i Notre Dame & Djungelboken.

Min svaghet övervann mig häromdagen när jag var på myrorna, då jag inhandlade fem tecknade filmer. 10 kr styck var ju dock ingen större förlust. Jag köpte ju faktiskt en tv med vhs av en anledning. Den större förlusten är i alla fall min fritid, sommartid såhär. Jag är ju så FRUKTANSVÄRT upptagen. Men men, vad gör man inte för att se lite film som alltid handlar om kärlek någonstans?

Aladdin  hade jag sett fler gånger än vad jag trodde. Undrar om jag inte haft den också? Jag minns den så väl att jag tror det. Den är bra. Hade jag varit fem år så hade jag somnat gråtandes med tankarna på Jafar under min säng.

Ringaren i Notre Dame . Fruktansvärt att jag typ sett den en gång när jag var sju eller nåt sådant. Den är så fruktansvärt bra. Den enda andledning till att jag känns vid den är att jag hade den på sånt där kassetband med bok till. Den är ju så vacker. Jag är kär i Quasimodos röst.

Djungelboken , inte hade jag en aning om att den var så fruktansvärt gammal. Tror fortfarande inte på det. Gissa, om ni inte vet. Sedan googlar ni. Hoppsan, jag vet. I alla fall så såg jag hela filmen för första gånger nu. Det var en liten besvikelse faktiskt. Den var inte så fruktansvärt bra som disney är för mig annars. Nej, den var inte fruktansvärt dålig heller. Det fanns ju en del roligheter. Men alltså. Jag vet inte. HITT PÅ NÅ. (det roligaste typ)


http://icanhaspixiedust.files.wordpress.com/2008/12/aladdinjafar.jpg


http://www.hoosierwoodindiana.com/HunchbackLitho.jpg


http://justpressplay.today.com/files/2009/04/the_jungle_book_still.jpg

Även du, min Brutus.

Det är läskigt att tänka på att dö, tycker vissa. Den enda gången jag tycker det är när jag tänker på att jag inte är klar med allt. Inte fullbordat mina livsplaner eller inte sagt alla saker jag vill ha sagt till de jag älskar. Att på ett ögonblick försvinna för att aldrig komma igen, närsomhelst. Om det händer när jag sitter på bussen, hur stor är chansen att jag förberett mig? Inte stor alls. Men om jag dör bör ni leta fram my little black book. Där har jag skrivit otillräckliga hälsningar. Alltid något.

Alldeles still i ultra rapid.

Med två helt olika personer, båda äldre än mig, har jag diskuterat ålder. Jag har visst hela livet och ungdomen framför mig och borde verkligen ta vara på den. Helt plötsligt känner jag att de där tankarna om att jag är gammal glider undan. Det är lite sorgligt att höra folk säga så till mig. Visst, ett liv kan ju vara på toppen av allt när man är trettio, men det är uppenbarligen något visst med att vara i min åder. Ibland längtar jag härifrån, till att vara fyrtio och ha ett stabilt liv. Inte för att det är en garanti som kommer med just de siffrorna, men ändå. Det är vad jag  önskar. Ibland. Andra gånger är det mitt vanliga jag som kommer fram, hon som vill att alla ögonblick jag upplever nu ska vara förevigt.