Vägen till Eldorado, Into the Wild, The Pursuit of Happiness & Madagascar.




I tisdags mötte jag José, hennes Amorr, Hannes Stjärt och Frida Mo i stan för att titta på bokrean och äta semlor. Tja, vi var inne på två ställen, några bäcker inhandlades,dock inte av mig och sedan letade vi efter ett fik. Fullt överallt var det, så vi följde José till flotta Östermalm och åt buffé på en kinaresturang som jag stavar utan a. Frida bangade på sturegallerian så hon och jag for hem till Hannes Stjärts casa a la Svedmyra. Det var mysigt och jag fick min semla, som kanske var den godaste jag ätit.

Väl hemma hos Frida Mo handlades det först alldeles för mycket surt godis och vi tittade på Vägen till Eldorado . Mycket bra, länge sedan jag såg den sist. Inte Frida Mo dock, hon ser den jämt. Hur som helst så är det riktigt härlig, om du frågar mig. Vilket du kanske inte gör. Hej då. Blev lite... ja det är tydligen Fredde Granberg som är Tulios röst. Amagad. I shall say no more. Förutom att filmen är asbra. Och att den är fett vuxen. Busig. Morr. Magnus Carlsson <3

Ja, inte slösar vi tid här inte, utan på med Into the Wild  regisserad av Frida Mos älskade Sean Penn. Visst, jag var dryg och kommenterade det mesta, men jag tycker att det var en riktigt bra film. Och den är med på IMDB top 250, Amanda :D *ahem* Ja. Musiken var yummie. Hela filmen var asyummie. Behöver jag utveckla det? Häftig historia (verklighetsbaserad, såklart, h e h e), snyggt filmad, musiken, skådisarna blablabla. Se den bara, ok?

Jag bangade på ytterligare en film den kvällen. Vi spelade alfapet istället och jag kände mig asbra. Morgonen därpå blev det i alla fall en film jag velat se länge: Pursuit of Happiness  (ska man skriva det med y i alla fall? Äh, fuck it). Ännu en galet bra film. Jättefin. Men nog blev jag galen av allt springade hit och dit. Ja, men det är så det ska vara. Fin musik där med. Och Will Smiths son är ju helt galet söt. Mah, jag vill äta upp honom. I alla fall. Jääääääääääääääääättebra fiiiiiiiiiilm. Och nu vill jag se Seven Pounds  som jag fram till nu trodde att sonen också var med i, men nu ser jag att så är inte fallet. Jaja, det är i alla fall Will Smith och samma regissör. Brabrabra.

Har just sett klart på Madagascar  , på engelska. Den var bra, det var härliga röster. Hahaha, han som spelar Ross i vänner. Men jag gillade flodhästen (Linda, hör du?! Klart att du inte gör, men ändå). Måste erkänna att jag inte kollade i mitt ihärdigaste tillstånd, men jag jag missade verkligen inte mycket i så fall. Men det var rolig faktiskt. Muy rolig. Den där konstiga saken vars röst tillhör Sacha Baron Cohen skrattade jag vid synen av. Och den lilla söta saken, hahhaha jag vet inte vad det skulle föreställa exakt. Men oj, kul var det.

Kan förresten tillägga att gårdagensfilm var lite för lång. Kanske inte världsklass, men ja. Det är ju ändå en härlig skådespelare, så man står ut.

Men of Honor & Grey's Anatomy.

Japp, ikväll ska jag då se på film med min far. Men of Honor  går på tv6 alldeles strax och jag ser fram emot att äntligen få se slutet på den. Sist så hann jag inte, blev avbruten av någon anledning. Det jag såg tyckte jag om. En Cuba Gooding Jr (!), en Charlize Theron och en Robert De Niro i en film baserad på en verklig händelse. Och allt som handlar om förtryck berör mig mer eller mindre.

Så, Grey's Anatomy får vänta tills efteråt. Helt galet att jag kan hålla mig, förra avsnittet var ju sådär lagom jätteunderbart.



































Gladiator, På Spaning med Bridget Jones & Elizabethtown.

Gårdagen spenderades med en Amanda och bland annat så kollade vi på Gladiator . Jag tycker att den är så bra och taggad var jag, då jag kollat på klipp på youtube nyligen, till en skoluppgift. Musiken är fantastiskt. Var det inte samma regissör som Kingdom of Heaven ? Hur som haver, båda är muy bien. Och jag tycker att Russell Crowe är så bra. Joaquin Phoenix är också läskigt.. läskig. Ondska. Ja. Det var väl allt jag hade att säga? Mah, den är så bra.




Det blev så att jag fastnade framför bilden av min älskade Colin Firth (haha) när På Spaning med Bridget Jones  visades. Ja, så cheesy men ack så härliga filmer. Jag tycker om hela grejen med en halvgalen, desperat kvinna som dessutom spelas av Renee Zellwegger som jag inte kan stava till. Riktig mysfilm för mig.



Och idag fick jag äntligen arslet ur vagnen och tittade på en film inspelad på hårrdisken. Elizabethtown  kunde jag inte motstå längre så det fick bli den. (ytterligare ett bevis på min svaghet för Orlando Bloom)Jag måste säga att den var väldigt uppdelad i handligen, även om det inte är en dålig sak. Det växlade skarpt mellan hans misslyckade karriär, en död pappa, en annorlunda, härlig tjej (välspelad av Kirsten Dunst) och ja. Jag var skeptisk till en början, lite besviken sådär att den inte var som jag förväntat mig. Men sedan så. Fick ge den lite tid. Sedan blev den precis sådär underbart härlig som jag hoppats på. Ja, vad jag tyckte om den! Och musiken, som alltid. Det som mer än oftast fångar mig. Lite toner. Wow.




Känslofyllt och konstigt. Härligt.

Nu är det äntligen sportlov! Sitter här med smärta i rumpa och lår från idrotten (pinsamt), nacken för positionen framför datan och ryggen av okänd anledning. Veckan har varit bra. Galet speedad och lycklig. Fikat. Planerat sommmmmmmmmmmmmaren som kommer att bli det bästabästabästa någonsin. Shit. Jag längtar.



Ja, såhär va. Det var fredag igår. Då fikades det på ett underjordiskt café i gamla stan (inte det vid affären, utan ett läskigare). De hade en läskig plastdörr, höga trappsten, höga priser, fina valv, tråkiga möbler, ingen musik (tills jag bad om det) och minusgrader. Men annars så. Tja, när värmdölänningarna for så hängde jag runt en hals tillhörande Ida Blom likt en apa. Roligt värre var det när jag på tunnelbanan ställer mig upp för att gå av, tappar vanten och råkar sparka till den i farten och sakta, som i slowmotion, glider den mot de öppna dörrarna och "plopp". BORTA! Djävulens dragningskrafter var för starka. Då där låg den på spåret. Fick den ej åter. RIP min gamla vän, vanten. Sorgligt värre. Ja, sedan så åt vi potatis som smakade "bajs" och for sedan till Idas vän där man tillslut fann sig omgiven bland en jävla massa människor. Många trevliga prickar, vill jag säga. Jag satt dock och dräggade i en soffa som en idiot ibland. Sorry Ida Blom. Och vad jag hoppas på att det inte finns bildbevis tillgängligt. Sedan blev det i och för sig lite kaos och hejdå. Vi flydde fältet, jag sov hos Ida Blom, vi vaknade ASTIDIGT och lyssnade på trevlig morgonmusik tills det blev massor med eftermiddag och hej och hå. Hemma upptäckte jag att mandelbiskvier fungerar inte bara i nyponsoppa, glass och som de är, utan även i te. Mums.

Nu är jag lite trött, snurrig, hungrig, asglad över att jag har lov och att jag ska ha en asbra sommar, lycklig över att jag jag har människor som jag älskar riktigt jäkla galet mycket, ledsen över att jag inte kan träffa alla som jag vill, men glad ändå. Men mest hungrig. Eller snurrig.

- Aloha.


Senast vi sågs: 12 januari.
Senast vi had quality-time: 7 januari.
Senast vi pratade: 4.5 timmar sedan.
Senast jag saknade dig: Alltid, you fool.


Om en pojke.

Jag sitter och tittar på den just nu. Riktigt bra, det är min åsikt. Rolig, fin, berättandet är på ett kul sätt, musiken och he accent.


#500.

Här ska ni få höra något kul: Detta är inlägg nummer 500 i denna blogg!

Här ska ni få höra något mindre roligt: Jag har ingenting intressant att säga.

The ice is getting thinner.

Igår såg jag en man som säkerligen inte brydde sig om han dog. Det var läskigt. Jag ville skrika genom bussfönstret att han skulle flytta sig, för där stod han och fiskade en meter ifrån det öppna stället i isen, som blivit av strömmen. Riktigt smart. Han hade inte ens såna där ishackor med rött handtag. Jag blev ledsen.



 


Monday monday monday.

Gårdagen var typ lika bra som den här låten:


Låten börjar på 1,00 typ.


- MORSNING.


Ett av skälen är att denna prick numer går i 1B!
(Tänkte att skadan redan är skedd, då bilden
uppladdad på min blogg redan. Sorry, Jespére.)

Blindheten & The Snapper.

I skolan har jag läst två böcker nyligen, i svenska och engelska. Blindheten av José Saramago tyckte jag var ganska bra faktiskt. Lite annorlunda skriven, med nästan noll styckeuppdelningar och så vidare men det var ganska spännande handling. Det kändes också emellanåt som en analys av personerna, vilket kunde bli lite svåruppfattat för mig (kanske för att jag läste mycket av det när jag sätt halvsovandes på tåget och läste). Men hur som helst så var den bra. Lite kul med variation. Ok, handling: Folk blir smittade av en blindhet och sätts i karantän. Snart blir alla i staden blinda. Woho.

På engelskan läste vi The Snapper  av Roddy Doyle. Lite speciell den också, med tanke på at boken mestadels utgörs av dialoger, på irländskt vis. Helt galet. Men jag tyckte faktiskt inte att den var så dålig. Ganska rolig. Typ. Eller nått, haha. Filmen lika så, även om det var KASS bild. Fast det kanske var meningen. Ja, ja. Så är det. En stor, kaosartad familj som svär och har problem. Skoj.



 


Helgens filmer med massor av män.

Ohoy ohoy, här sitter jag med en tidningsbilaga framför mig och tittar vad det går för sevärt i helgen. Fick förresten ett sms från Amanda som hoppades att jag såg filmen med hennes lover Christian Bale igår. (Cubic  hette den..) Självklart icke, för jag somnade ju vid halv tio!

Anyway, blev mycket glad när jag såg att Döda Poeters Sällskap  går på femman 17,30 i eftermiddag! Kommer i och för sig att spela in den, men i alla fall! Jag har velat tittat på den jättelänge, men aldrig kunnat när den visats på tv. Hoppas att den är så bra som jag tror att den är. Även fast jag egentligen inte har en aning om varför jag fått den uppfattningen.

Ikväll kanske jag tar mig tid att ytterligare en gång se Bruce den Allsmäktige . Det är ju så att jag såg den lite halvt medan jag satt vid datorn för något år sedan. Det enda jag minns är att jag garvade när han drog ut en arkivlåda och när han gjorde så att Evan blev lite lagom sär i livesändning. Hihi. Jim Carrey alltså. Jag kan inte bestämma mig för vad jag tycker om honom.

Haha, för er som har all tid i världen denna lördag (...) kan jag ju säga att Snow Dogs  med Cuba Gooding Jr går på fyran vid 16,00. Alltså, jag älskar skådespelaren, men ja. Denna film är ju en superfamiljefilm. Ganska lame. Eller ja, ganska och ganska... Men jag tror att ni förstår. En "familjekomedi", ni vet väl hur såna är? Slutar lyckligt och allt det där. Fast inte på sättet som kärlekskomedier för/med tonåringar, som t ex The Perfect Man  med Hilary Duff. Den går på trean ikväll. Det är en film som man med lätthet förutspår allt. Men vill ni veta någonting? Jag är lite svag för såna här filmer faktiskt. Varför kan man inte bara få sitta där och le fånigt och fåniga scener och repliker, bli lite lycklig och allt sånt? Dessutom är ju Chris Noth med!

Ja just det, hur kan jag glömma att nämna följande film som visas 3-4 gånger om året. Kingdom of Heaven . Jo, jag tycker att det är en mycket, mycket bra film faktiskt. Jag är svag för krigsfilmer, jag är minst sagt svag för Orlando Bloom, men jag är även svag för Kevin McKidd. Hihihihihihi. *ahem*. Oj, shit! Det är förresten asmycket kändisar med i denna film. Om ni undrar... Jag tycker också att det är lite kul att den ska vara så lik Arn  . Jag har ju dock inte sett någon av dem, eller läst för den delen, så jag kan ju inte komma med någon subjektiv information a la anka. Men, googla. Eller se åtminstone filmen. Jag vill göra det igen. Åh, varför visste jag inte att Edward Norton är med, i rollen som en kung?


Uppdatering av mitt oerhört intressanta liv.

Ja, för det är ju såhär va: Det skulle pluggas till samhällsprov hos Idáblom. Ja, det gick ju som det gick. Vi lyssnade i alla fall på lp-skivor (osäker på ifall det ska vara plural), gjorde våfflor (vispade med sån där ascool visp som jag vill ha) och kollade på Top Model (jag missade finalen när jag var i Bromma. Min bror är diktator typ). Åh, fina Max la sitt huvud på mitt ben och sov. Jag blev glad. Och jag älskar när han gör sälen ute i snön, när han glider runt på mage och tar fart med benen, hahaha. Det ser jätteroligt ut. Linda gjorde superscones ("skånns"). I torsdags åktes det till GLOBEN (!) för att inhandla "piljetter" och choklad. Det blev även 3 för 10 av ACT kolasalta GIGA cd. Hahahahaha.



Matnyttigt inlägg. Kan tillägga att jag gjorde pannkakor idag. Små jävlar. Åt på bra. Efter åt säger jag till papi: Åh shit vad mätt jag är. Åt typ 10 stycken. Svar: 10? Jaha.. jag fick 4. Kanske 3.

- I am so "evul".

Hawaiiansk musik gör mig gladare än gladast.

Åh, vet ni vad? Jag är på så oerhört bra humör just nu! Vill nästan påstå att livet är fett najs. Läskigt va?

Pappas middag påminde mig om två låtar, som jag är så snäll att jag lägger upp.

(Länk till min superrecension av denna film i min filmblogg)



- Jag blir gråtfärdig av lycka. Verkligen. Har en varm, härlig klump i magen. Åh.

Sport är bannemig intressant och kul.







Igår var jag och såg på när min 11-åriga släkting spelade ishockey (AIK, haha). Det var skitskoj! Jag funderade på att inte följa med, utan plugga istället men vad glad jag blev att jag gick efter grupptrycket och följde med. Jag inser det varje gång jag är och kollar på matcher, i vilken sport som helst nästan; hockey, fotboll, innebandy och handboll. Även om jag aldrig skulle få för mig att vara aktiv i någonting nu (kanske för att jag är kass på allt) så är det otroligt kul och stå där och heja på dem man tycker om. Well, mycket intressant det här med idrott. Och grattis AIK, som vann med 6-0 över Spånga! (Hade aldrig sagt det om det inte var min släkting, hihi)









Live-album by Tegan and Sara.

Åh, idag lyssnade jag på Tegan and Sara på mattelektionen. Kuligt värre, för det är nämligen så att jag inte är för live-inspelningar av låtar. De flesta som jag haft erfarenhet av har varit av kass kvalitet och det har förstört hela känslan i låtarna. Så ja, jag har alltid undvikit liveversionen. Men nu är jag så att bland alla Tegan and Sara-skivor jag possessar nu så var en av dem en live-skiva. Och hör ni, den var SÅ bra. SÅ BRA. Så nu är jag lycklig. Eh, måste komma på vilken det var nu.... It's Not Fun, Don't Do It  tror jag att det var
.


Oskrivna blad & Jamie Olivers matrevolution.

Så, här om dagen såg jag på de två första avsnitten av den där serien av George Clooney som jag pratade om; Oskrivna Blad . (detta inlägg). Jag tyckte faktiskt att den var riktigt bra. Alldeles dokumentärig, med skådespelarnas riktiga namn och sättet den berättas och filmas på. Nej, det var väldigt kul att se. Häftigt med bild och ljudkompositionen, för det görs på ett sätt som sparar massor med onödig tid. Istället för att se ett helt jävla telefonsamtal med tråkiga miner och blablabla så spelas det upp medan de är på plats. Ja, dokumentärigt alltså. Jag är lite osäker på hur jag ska förklara det. Kanske en onödig detalj att kommentera, men jag känner mig så himla optimistisk.

Tja, för övrigt så fastnade jag verkligen framför tvn i söndags. Först var det ju ett efterlängtat avsnitt av One Tree Hill. Minns inte riktigt när det var på tv sist. Efter det kollade jag på Gossip Girl, haha. Alltså, jag måste erkänna att jag tycker att det är ganska bra, hihi. Eller, lite.. nej ja orkar inte. Jag kollar på skiten i alla fall! Ja, och efter det så var det ytterligare ett nytt program med Jamie Oliver. Allvarligt, hur många program har han sammanlagt gjort? Anyway, tyckte att reklamen var bra så jag snodde lite av pluggtiden till detta och jag tyckte att det var muy bien. Han åkte till en av de fetaste ställena i norra England och lärde upp åtta männskor (näst intill okapabla till att göra mat) att göra enkla saker. Så småningom är tanken att de ska ha lärt sig 10 olika recept och att de själva ska lära två personer var, för att sprida en matrevolution. Låter lite lagom gulligt sådär och ja. Jamie Oliver är lika gullig han. (fnizz). Men jag tyckte faktiskt att det var sevärt. Själva metoden påminner ju lite om det i en film, Pay it Forward.


Death Cab for Cutie.

Sorrow drips into your heart through a pin-hole.


Lyssnar konstant på 3 album: Narrow Stairs , Plans  och Transatlanticism . Om det bara gick att beskriva känslorna.. Ja, då jävlar.


Question mark exclamation mark



Ett stort frågetecken. Allt som sägs sugs in och ältas. SPLATT. Där är dom. Där är du. Och du. Och du. Och du. Och jag är? Eller vad är jag? Vem?

Pah, this is poo.

Ocean's Twelve, George Clooney & miniserie.

Jag såg i tidningen att Ocean's Twelve  går på trean ikväll. Kanske tar mig tid att se på den, det var ju ett tag sedan och jag minns inte exakt hur den var, bortsett från att den var bra och rolig. Det är ju i och för sig rätt underhållande i sig med en Brad Pitt, en Matt Damon, en George Clooney, en Catherine Zeta Jones och en Julia Roberts. Normalt sett skulle jag nog aldrig säga att jag tyckte om en film som handlar om detta; pengar och inget annat än pengar. Bara om skulder och panik och blablabla. Men nu är det såhär att detta är en alldeles för underhållande film (trilogi? har ju inte sett Ocean's Thirteen , tyvärr) för att inte rekommendera. Så, se skiten! Tror inte att man måste ha sett Ocean's Eleven  för att förstå.

Och på tal om George Clooney, så kan jag ju berätta att jag har de 4 första avsnitten av hans miniserie Oskrivna Blad (Unscripted)  inspelade. Har inte hunnit titta på dem ännu. Serien visas 19.30 varje tisdag. Tror att det bara är 9 avsnitt. Så såg det ut i tidningen i alla fall. Hoppas att den är bra. Skälet till att jag ens orkade ge den en chans (bortsett från att det är lite spännande att se Mr Clooneys arbete) är att min älskade Bryan Greenberg (bild nedan) medverkar. Åh, jag längtar tills tiden är kommen.


En Idas supersöt kissemiss, skridskoåkning och bloggtävlingen.



Åh, tvångsbloggning. Ja just det, förresten:
http://filmidiot.blogg.se/?tmp=06213738. Nu satsar vi på den gamla slitna bloggen då. (urk, fett seriös).

- Mina vänner måste bestraffas.

Fem gånger gud.

Oerhört bra teater, som jag såg igår på Stadsteatern = Fem gånger gud.  Rolig och sorglig. Läskigt bra, verkligen. Erkänner att jag blev lite kär också.



En dramalärare sätter upp pjäs i skolan med 4 motsträviga elever. De bestämmer varsin del i pjäsen, som alla handlar om deras tragiska drömmar om sina liv. Häftig uppställning på scenen, extremt lite rekvisita, superkänsla i 1,5 timme utan paus med en Gilbert Grape-liknande snubbe och en Maria Humlas lillasyster. Jag vill se den igen.

Teater, TP, svull, dubbelsäng och en sjuttonåring.

Men jaha, vad har jag haft för mig på senaste? Pluggat, målat en tavla (som jag inte vågar lägga upp bild på då den är ganska superkopierad. personen har blogg också, det var där Linda hittade den), medverkat som tönt och sufflös i Lindas teater och umgåtts med kära vänner. Kan lägga till att vid det senaste, så spelade vi TP i sex timmar och sov alla fem i Sofias pärons dubbelsäng. Myyyyyyyyyyyyyys.


FÖRLÅT JESPER, JAG KUNDE INTE MOTSTÅ! You may kill me. Annars har vi Ida, Sofia och mingel-Hannes. Marängsvisch (?) till frukost, och annat gott i Bromma, samt mina fina blommor jag fick efter premiären av the teater.


AMANDA FYLLDE 17 I LÖRDAGS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! GRATTIS I EFTERSKOTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (måste lägga upp den här bilden som jag är groteskt ful på, bara för att det var den jag försökte skicka som vykort via posten, men det fuckade till sig totalt. Sorry, min vän)



- Och självklart:
http://filmidiot.blogg.se

Amy MacDonald.

Äntligen! Har just lyssnat på Amy MacDonalds skiva. Var skeptisk till en början, trodde att alla låtar (bortsett från Mr Rock and Roll  som är fullkomligt underbar) skulle vara lika bajsiga och då menar jag att det skulle vara hennes häftiga röst som var allt medan låtarna var lika tråkiga. Oerhört glad att jag hade fel, det blev en hel del variation mot slutet där. Alla lät inte som This is the life  tack och lov! Så denna skiva kvalificerar sig lätt in på min mp3, där det finns alldeles för lite utrymme.




Glöm inte;
http://filmidiot.blogg.se